fő tartalom

Idén is jár a szundikendő minden dunaújvárosi újszülöttnek

Hírkép: Idén is jár a szundikendő minden dunaújvárosi újszülöttnek

Immár harmadik éve, hogy a dunaújvárosi újszülötteket és szüleiket egy apró ajándékkal köszönti az önkormányzat. A csomagokat a védőnők segítségével juttatják el a tulajdonosaiknak.

Idén ismét az Egészségmegőrzési Központ Védőnői Tanácsadó munkatársainak közreműködésével kapják meg az újszülöttek és szüleik az önkormányzat által összeállított baba-mama csomagot. Barta Endre alpolgármester szerdán vitte el az intézménybe az ajándékokat. Mint mondta, nagy öröm a városvezetés számára, hogy az Anyák a Hordozásért Alapítvánnyal összefogva egy szép kis szundikendő örök emlék lehet a családoknak:

– Nagyon pozitívak a visszajelzések a baba-mama csomagokról. A kezdeményezés első évében is a védőnők segítettek ezek kiosztásában, azonban tavaly óta a Fejér Vármegyei Kórház fenntartásába került a védőnői tanácsadó. Szerencsére ez nem akadály, a kórházzal egyeztetve idén is folytatni tudjuk a közös munkát, és együtt juttathatjuk el az újszülötteknek az ajándékot. Szeretném megköszönni az Anyák a Hordozásért Alapítvány és a közreműködő cégek támogatását, hiszen a családok nem csak egy szundikendőt kapnak, hanem olyan városi szolgáltatásokat, kedvezményeket is igénybe vehetnek, amelyek nagy segítségükre lehetnek az első időszakban. A jövőben szeretnénk majd továbbfejleszteni, kiterjeszteni ezt a kedves kis akciót.

  • Létrehozva: 2024. április 10.