fő tartalom

Megszűnik a Polgárdi Járás

Magyarország Kormánya elfogadta, és a Magyar Közlöny 2014. évi 170. számában kihirdetésre került a járási hivatalok illetékességi területének változtatásával kapcsolatos, 308/2014(XII.9.) kormányrendelet.

A Fejér megyét érintő változások lényege:

2014. december 31-ével megszűnik a Polgárdi Járás. Az érintett települések részben az Enyingi Járáshoz kerülnek (Kisláng, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőszentgyörgy), részben pedig a Székesfehérvári Járáshoz (Füle, Jenő, Kőszárhegy, Nádasdladány, Polgárdi).
A járási hivatalok illetékességi területének Fejér megyei változtasai közé tartozik az is: a Székesfehérvári Járástól a Bicskei Járáshoz kerül Gánt, valamint a Móri Járásba kerül Magyaralmás.

Mint arról a Fejér Megyei Kormányhivatal már korábban tájékoztatást adott, Polgárdiban járási kirendeltség működik január elsejétől, és megmarad az okmányirodai, gyámügyi feladatellátás, továbbá a hatósági, szociális ügyeket is helyben lehet majd intézni.

A Fejér Megyei Kormányhivatal és annak járási hivatalai mindent megtesznek azért, hogy továbbra is magas színvonalú közigazgatási, hatósági szolgáltatásokban részesüljenek a Polgárdiban és a környező településeken élők.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

  • Létrehozva: 2014. december 16.