fő tartalom

132 KILÓT BÍRT A GYŐZTES TÉSZTAHÍD!

A IV. Középiskolai tudományos szakmai fórumsorozaton Tésztahíd-törő verseny, interaktív tv-stúdió és látványos kísérletek várták a látogatókat. „Rendezvényünkön a tudományos és kutatói munka interaktív bemutatását tűztik ki célul, mely közel 200 fős látogatótábort vonzott a főiskolára” – mondta Petrik Anett, a pályázat projektmenedzsere.

A fő attrakciót a tésztahíd-törő verseny biztosította, melyre 8 csapat adta le jelentkezését. A fontos kutatói és tervezési munka fontosságát - és persze a szerencsét is - mi sem mutatja jobban mint az, hogy a versenyre 4 híd tudott elkészülni, illetve törésmentesen elkerülni. Idén az eddigi legjobb terhelési adatokkal sikerült elvinni a legterhelhetőbb híd díját: a nyertes Bóvli 2.0 elnevezésű híd 131,9 kilogrammnyi terhelés után tört darabokra!

A régió és a városi iskolákból érkező vendégeket mágneses levitációval, baktérium vizsgálatokkal, folyékony nitrogénes kísérletekkel, LEGO robotokkal, tésztahíd építő versennyel, interaktív sminkszobával kápráztatta el a Műszaki, az Informatikai és a Társadalomtudományi Intézet.

Petrik Anett projektmenedzser kiemelte: a nemsokára véget érő pályázat támogatásával olyan eseményeket tudtak megvalósítani, melyek betöltötték kívánt szerepüket és a tudományt kézzel foghatóbbá, illetve fogyaszthatóvá tette a középiskolások, a szülők, a régiós lakosság és az idősebb korosztály számára is.

  • Létrehozva: 2014. november 28.