fő tartalom

ROBOTÉPÍTÉS LEGÓBÓL? NEM AKADÁLY!

Hírkép: ROBOTÉPÍTÉS LEGÓBÓL? NEM AKADÁLY!

A TÁMOP-4-2-3-12/1/KONV-2012-0051 "Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Dunaújvárosi Főiskolán” pályázat részeként, a tudományos és kutatói élet népszerűsítése érdekében immár második LEGO robotépítő versenyét rendezte a főiskola.

A pályázat átfogó célja, hogy a projektelemek megvalósításával javítsa a magyar tudomány valamint a hazai felsőoktatás műszaki-, informatikai-, természettudományos képzései, illetve eredményei hazai és nemzetközi elismertségét, növelje a társadalmi elfogadottságot és népszerűsítsék a tudomány és a tudományos tevékenységeket, a kutatói életformát. A pályázatban nemcsak tudományos konferenciák, versenyek, hanem kisebb, célzott csoportnak szóló előadások lebonyolítását valósítja meg az intézmény.

„Lego robotépítő versenyünk alapvető célja, hogy a csapatok játékos és interaktív módon ismerkedjenek meg a Dunaújvárosi Főiskolával, az itt megrendezésre kerülő tudományos és kutatói élettel, eseményekkel. Célunk, hogy a Dunaújvárosi Főiskola, mint márkanév a műszaki és informatikai területek iránt érdeklődők számára is egyet jelentsen az innovációval, az egyedi tudományos versenyekkel és mindazokkal a preferenciákkal, melyek miatt nálunk szereznének diplomát. Mostani versenyünk a középiskolás diákokat és a felsőoktatásban tanulókat célozta. A hatalmas túljelentkezés során a hat leggyorsabban regisztrált csapat került a versenybe. Kecskemétről, Bajáról, Budapestről és Dunaújvárosból érkeztek hozzánk diákok. Feladatuk volt egy olyan autó megépítése és programozása, mely kikerüli az akadályokat” – nyilatkozta Petrik Anett, a pályázat projektmenedzsere.

 

 

A verseny során mind a hat csapat befejezte és teljesítette a versenyfeladatot. Első helyezett a budapesti Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola csapata lett, akik most először programoztak EV3-as robotot.

Végeredmény:

Titánok (Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola)
KJG03 (Kecskeméti Katona József Gimnázium)
KTA (Dunaújvárosi Főiskola)
KJG02 (Kecskeméti Katona József Gimnázium)
KJG01 (Kecskeméti Katona József Gimnázium)
Türr1 (Türr István Gazdasági Szakközépiskola)

Gratulálunk minden versenyzőnknek és az őket kísérő oktatóknak!

  • Létrehozva: 2014. október 31.