fő tartalom

ORPHEUS NYOMÁBAN - Stúdióterem/ Töredékek Radnóti Miklós életéből

Hírkép: ORPHEUS NYOMÁBAN - Stúdióterem/ Töredékek Radnóti Miklós életéből

A Bartók Kamaraszínház - a Radnóti-emlékév programjaihoz kapcsolódva - 2014. november 9-én mutatja be az ORPHEUS NYOMÁBAN című előadást.Az előadás a színházművészet, a tánc és a zeneművészet eszközeit felhasználva komplex színházi forma segítségével mutatja be Radnótinak a holokauszt előérzetében fogant költeményeit, a munkásságában és költői örökségében rejlő drámai- színpadi lehetőséget.

A szövegkönyvet korabeli dokumentumok, Gyarmati Fanni naplójának részletei, a kortársak visszaemlékezései, Radnóti naplójának részletei valamint az exhumálása után a viharkabátjának zsebéből előkerült notesz versei alkotják.

A darab a Magyar Holokauszt-emlékév 2014 pályázaton nyert támogatásból, a színház saját forrásaiból valamint a Rákóczi Alapítvány támogatásából valósulhat meg.

Az előadás INGYENESEN tekinthető meg, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A  részvételi szándékot a szervezes@bartokszinhaz.hu e-mail címen vagy a 06-25-402-598-as telefonszámon kérjük jelezni.

Szereplők:

Nő: KEREKES ÉVA (Jászai Mari-díjas, Érdemes művész)

Férfi: CSADI ZOLTÁN

Táncművész: JAKLICS LILIÁNA, KÁRPÁT ATTILA

Zene: QUINTIA ZENEKAR

 

„Ha valóban van még elvégezni való munkám itt, nem pusztulhatok el. S ha elpusztulok, akkor nem volt már értelme annak, hogy éljek. A nagy életművek mind ezt bizonyítják... és ahogy születtem, - mert születtem valamire, különben miért lett volna az áldozat.”   Radnóti Miklós

Forrás: http://www.bartokszinhaz.hu/musor/orpheusz_nyomaban

  • Létrehozva: 2014. október 14.