fő tartalom

A DF-en a műszaki és informatikai képzés a legkelendőbb 2014-ben

A 2014. április 8-án nyilvánosságra hozott felvételi statisztika alapján a Dunaújvárosi Főiskolára a 2014-es általános felvételi eljárás keretében 1231 fő 2038 jelentkezést adott be. Első helyen 550-en választották a Főiskolát az alábbi megoszlásban: 38% műszaki, 35% informatikai, 16% gazdaságtudományi, 5% társadalomtudományi és 5% pedagógia képzési területet jelölte meg. A képzési formák közül a felsőoktatási szakképzésre jelentkezők száma nőtt a legtöbbet, közel 10%-kal többen jelölték a Főiskolát, mint 2013-ban. Mind a felsőoktatási szakképzések, mind a képzési területek vonatkozásában az informatikai szakokat preferálták többen, a jelentkezők száma itt növekedett a legnagyobb mértékben.

Az utóbbi évek tendenciája alapján a levelező munkarendet választók száma és aránya is növekedett. Az első helyes jelentkezők 37%-a nappali, 63%-a a levelezős képzési munkarendet választotta. A főiskolán 2014. szeptemberi kezdéssel 6 alapszak, 5 felsőoktatási szakképzés és 3 mesterszak indulhat. A Dunaújvárosi Főiskolára jelentkezők száma az oktatási fókusz-váltásnak köszönhetően arányaiban megegyezik a 2013-as eredményeinkkel, sőt, néhány fős emelkedés is tapasztalható.

Sokszor hangsúlyozzák, és a mindennapokban is ennek szellemében végzik a munkájukat, hogy a hallgató a Dunaújvárosi Főiskolán nem pusztán NEPTUN kód! Megteremtik a hallgatók számára azt a tanulási környezetet és azt az oktatási struktúrát, amely tanulmányaikhoz és a diploma sikeres megszerzéséhez szükséges.

A hallgató-központú oktatás megerősítése érdekében idén két központi projektet indítottak. Az egyik a Hallgatói Sikeresség Támogató projekt (HASIT), melynek kapcsán a hallgatói eredményességet növelik úgy, hogy közben tartják a minőséget. A hallgatók támogatására szakmentor rendszert vezettek be. Másik nagy projekt a főiskola saját duális képzési koncepciójának kialakítása. Ipari partnereikkel közösen alakítják ki a speciális, munkáltatói igényekhez igazodó tantárgyakat, tananyagot, vagy akár szakirányt, amelyeket beemelnek a képzésekbe.

Nemzetközileg elismert a főiskola, a Magyarországra érkező külföldi hallgatók tavaly a vidéki campusok közül ezt a főiskolát választották a legtöbben. A Dunaújvárosi Főiskolán jelenleg hat alapképzés közül választhatnak és végezhetik tanulmányaikat a kínai, török, kameruni és brazil hallgatók.

Idén a pótfelvételi eljárás keretében lesz még lehetőség jelentkezni felsőoktatási képzésekre. Ebben az esetben csak azoknak a jelentkezése fogadható el, akik a 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek, de nem nyertek besorolást egyik felsőoktatási intézmény által meghirdetett, 2014. szeptemberben induló képzésre sem. A pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni.

2013-ban pótfelvételi eljárás keretében csak költségtérítéses képzésekre lehetett jelentkezni. A Dunaújvárosi Főiskolára akkor 117-en adták be jelentkezésüket.

  • Létrehozva: 2014. április 15.