fő tartalom

Hivatalunk újra megkapta az EMAS tanúsítványt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalunk az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől 2014. január 13-ai keltezéssel újabb 3 évre megkapta az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer regisztrációs okiratát.

A közigazgatásban polgármesteri hivatalunk elsőként szerezte meg az EMAS tanúsítványt még 2007-ben (ekkor még csak két szervezeti egységre vonatkozóan), az elmúlt évben pedig a hivatal egészére is kiterjesztette.

Az EMAS tanúsítvány a hivatal számára azt jelenti, hogy maradéktalanul betartja a környezetvédelmi jogszabályokat, folyamatosan fejleszti a környezetvédelmi teljesítményét, törekszik a természeti erőforrásokkal való takarékosságra és a környezettudatosság fejlesztésére.

Ennek jelentősége abban áll, hogy a természeti erőforrásokkal való takarékos bánásmóddal, a hulladékkeletkezés megelőzésével, a hivatali szelektív hulladékgyűjtés működtetésével költségeket takarít meg, valamint a környezettudatossággal példát mutat a városlakóknak, ügyfeleknek és hozzájárul a környezet állapotának javításához, a környezetszennyezések megelőzéséhez.

Az Európai Uniós és hazai pályázatoknál előnyt élveznek azok a szervezetek, amelyek EMAS környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszert alkalmaznak.

Az EMAS regisztráció megvalósításához Környezetvédelmi Nyilatkozatot kellett elkészíteni és nyilvánosságra hozni, melynek valóságtartalmát és hitelességét a rendszer működésével együtt egy akkreditált, független hitelesítő 2013. október 10-11-én a helyszínen átvizsgált és azt követően hitelesített. Miután aláírásával hitelesítette a Környezetvédelmi Nyilatkozatot, a hivatal benyújtotta a kérelmét az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez, mely szervezet 2014. január 13-án kiállította az EMAS rendszer nyilvántartásba vételéről szóló okiratot. Ezzel jogosulttá vált a polgármesteri hivatal arra, hogy a levélpapírjain, plakátjain,  promóciós anyagain az EMAS logót használja.

(A hivatal Környezetvédelmi Nyilatkozata letölthető a honlapról, melyet a Környezetvédelem címszó alatt találnak: http://www.dunaujvaros.hu/dmjv_onkornymanyzatanak_kornyezeti_politikaja)

  • Létrehozva: 2014. február 5.