fő tartalom

Dupla köszöntés, meglepetéssel

Hírkép: Dupla köszöntés, meglepetéssel

Két polgárral bővült a dunaújvárosi szépkorúak tábora, hiszen Mozsgainé Balla Magdolna és Rási Vilmos is betöltötte a kilencvenedik életévét. https://dunaujvaros.com/hirek/201706/dupla_koszontes_meglepetessel

A hivatali delegáció Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester vezetésével Mozsgainé Balla Magdolnához látogatott el ma délelőtt, ugyanis a hölgy június 14-én töltötte be a kilencvenedik életévét. Magdi néni Kiskundorozsmán született 1927-ben. Anyja háztartásbeli, apja az urasági kocsma anyagbeszerzője volt. A szépkorú 1952-ben érkezett a városba, ő is igazi városépítő volt. A mai napig abban a lakásban él, amit először kaptak a Szórád Márton úton. Dolgozott a téglagyárban, majd a vendéglátóiparban helyezkedett el. Egy lánygyermeke született, de férje által még négy gyermeket neveltek, így hat unoka és három dédunoka színesíti meg hétköznapjait. Magdi néni nagyon szeretett kertészkedni, hiszen imádja a virágokat.

A mai nap délutánján egy másik szépkorú polgárhoz is ellátogatott az önkormányzati küldöttség. Velük tartott dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, ugyanis személyesen is ismeri, és jó kapcsolatot ápol Rási Vilmossal, akivel még a kampány során barátkoztak össze. Rási Vilmos 1927. június 3-án született Csehszlovákiában, Garamlökön. A családjával, három testvérével Csehszlovákiában éltek, majd 1946-ban Magyarországra jöttek. Miután megnősült, 1952-ben Dunaújvárosba költöztek. Vilmos bácsi részt vett a városépítésben is, majd a vasműben helyezkedett el, és a hengerműből ment nyugdíjba. Szívesen énekelt, ő volt az egyik alapító tagja a Vegyeskarnak.

  • Létrehozva: 2017. június 21.