fő tartalom

Petőfi Művészeti Liget ezen a héten is!

Hírkép: Petőfi Művészeti Liget ezen a héten is!

BILL MANHOFF, BAGOLY ÉS CICA a színházteremben ;BALOGH GYULA JR. QUARTET – FEAT. ELEK ISTVÁN a Művész-teraszon ; vasárnap pedig ÚTI LEVELEK Csadi Zoltán tolmácsolásában a zenepavilonban! Július 29-én a JOLLY JACKERS lemezbemutató koncertjét láthatja a közönség, majd július 31-én pénteken 20 órakor a szabadtéri színpadon MASZKURA ÉS A TÜCSÖKRAJ ad koncertet!

Petőfi Művészeti Liget

Programok
 

Július 22. szerda 20 óra Színházterem

BILL MANHOFF

BAGOLY ÉS CICA

színmű

Fordította: Zöldi Gergely

Szereplők:
Jordán Adél
Szabó Kimmel Tamás
Díszlet, jelmez: Kálmán Eszter
Zenei munkatárs: Varga Vince
A rendező munkatársa: Gerlóczi Judit
Rendező: Pelsőczy Réka

Fordította: Zöldi Gergely

 

Felix ifjú író, aki a nagy áttörésre vár. Szakadatlanul dolgozik a nagy regényen, amely majd híressé teszi, ám a kiadók sorra visszautasítják őt. Doris, a magát modellnek valló fiatal nő a jég hátán is megél - illetve élne, ha hagynák. Ám az éjszaka közepén kiteszik a lakásából, ő pedig bekopog, hogy menedéket keressen Felixnél. Náluk ellentétesebb két embert nem hordott még a hátán a föld. Csupán egy percre van szükség, hogy egymás agyára menjenek. Ám mégis össze vannak kényszerülve egy pici garzonlakásba. Hát mindent megtesznek, hogy valahogy túléljék a helyzetet.

(A hatalmas sikerrel bemutatott komédia filmen is emlékezetes volt: főszerepeit Barbra Streisand és George Segal játszotta..)

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Az ORLAI Produkciós Iroda előadása

 

július 24. péntek 20 óra Művész-terasz

BALOGH GYULA JR. QUARTET – FEAT. ELEK ISTVÁN

---------------------------------------------------------------------

A Quartet munkásságában rendre improvizatív környezetbe helyezi zenei gondolkodásmódját. Repertoárjukban szerepel az amerikai sztenderdek mellett több saját szerzemény is.

A zenekarhoz ezúttal a zseniális Elek István csatlakozik.

páratlan zenei stílusával Balogh Gyula Jr – zongora

Mihalovics Dávid – basszus gitár

Horváth Péter – dob

Uher-Győrfi Bálint – alt szaxofon

Vendég: Elek István – szaxofon

 

július 26. vasárnap 20 óra zenepavilon

ÚTI LEVELEK

-----------------------------------

„Kedves barátom levelet kapsz s illetőleg leveleket fogsz kapni tőlem, s azon egyszerű okból, mert nem ígértem, hogy írni fogok neked. Írnivalóm, úgy hiszem, lesz elég, mert utazni fogok; érdekesen írom-e le majd utamat vagy nem, ez más kérdés, vagyis ez a kérdés.”

Petőfi Sándor: Úti levelek (részlet)

Petőfi mindössze 24 éves volt, amikor megírta útirajzait. A fiatal és szabadlelkű költő írásában rengeteg humorral és szeretettel beszél vándorszínész éveiről, útitársairól, a városokról, amiket bejár, az emberekről, akiket útja során megismer. Meglepő őszinteséggel mond véleményt kortársairól és vall érzelmeiről. 19. századi „road movie” meglepő modernséggel a nagy klasszikus tollából.

Előadja: Csadi Zoltán

 

július 29. szerda 20 óra szabadtéri színpad

JOLLY JACKERS

lemezbemutató koncert

---------------------------------

A Jolly Jackers 2013 januárjában alakult Dunaújvárosban. A hat tagból álló formáció ír-kelta folk punkot játszik, a koncertjük anyagát nagyrészt saját dalok teszik ki. 2014-ben aktívan koncerteztek, többször léphettek színpadra a Paddy and the Rats társaságában, továbbá felléptek a 2014-es Pécsi Rockmaraton-on, és a Folk-Rock Maratonon a budapesti Dürer Kertben. 2015. január 20-án jelent meg első nagylemezük „Sobriety” címmel. Ez év tavaszán egy magyarországi lemezbemutató turnéra indultak, játszottak többek között az A38 hajón is. Ennek a turnénak egyik állomásaként lépnek fel Dunaújvárosban, a Petőfi Művészeti Liget rendezvény sorozatában.

 

 

július 31. péntek 20 óra szabadtéri színpad

MASZKURA ÉS A TÜCSÖKRAJ

koncert

----------------------------------------

A 2007-ben alakult zenekar az újkori magyar dalszerző zenekarok egyik legmagasabb művészi színvonalon zenélő bandája, mely folyamatos sikerrel koncertezik a hazai klubokban és fesztiválokon. A cilinderes Maszkura egyedi megjelenése és zenei világa adja meg a csapat jellegzetes stílusát. Az önkifejező szövegeihez tökéletes zenei alapot biztosító zenekarral közösen alkotják a dalokat. Magával ragadó zenéjük a legjobb soul/funk/hip-hop muzsikák hagyományain alapuló kísérletező, szenvedélyes esztétikai álmodozás.

 

  • Létrehozva: 2015. július 20.