fő tartalom

Hat témakörről tárgyalt a Fejér Megyei Védelmi Bizottság

Hat kiemelt témakörről tárgyalt tavaszi rendes ülésén a Fejér Megyei Védelmi Bizottság. A testület elnöke, dr. Simon László kormánymegbízott akadályoztatása miatt az ülést dr. Petrin László főigazgató vezette le. A tanácskozáson részt vettek a bizottság állandó és meghívott tagjai, valamint a meghívott vendégek. A kihelyezett ülést a Pákozdi Katonai Emlékpark Nemzeti Emlékhelyen, a múzeum épületében március 24-én, kedden tartották.

A védelmi bizottsági ülésen a következő hat kiemelt napirendi pontról tárgyaltak:

  • tájékoztató a megyei védelmi bizottsági ülések között végzett tevékenységről,
  • a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnökségének beszámolója az ár- és belvíz elleni védekezésre történő felkészülés aktuális megyei feladatairól, valamint az elmúlt időszakban megvalósított munkákról, programokról,
  • beszámoló az ár- és belvíz elleni védekezésre való felkészülés aktuális katasztrófavédelmi feladatairól,
  • előterjesztés a 2015. évi – a honvédelmi igazgatási felkészítés keretében tervezett, illetve megvalósított – gyakorlatokról, rendezvényekről,
  • a Fejér Megyei Védelmi Bizottság 2015. évi feladat- és pénzügyi tervének megvitatása, elfogadása,
  • a helyi védelmi bizottságok illetékességi területének változása miatt szükséges módosítások meghatározása, elfogadása.

A napirendi pontokhoz az előterjesztők, valamint a HM Védelmi Hivatal képviseletében Kocsis Lajos ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről dr. Hesz József tűzoltó ezredes tett szóbeli kiegészítést.

A napirendi pontok megtárgyalását követően a bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a végrehajtandó feladatokat határozatokba foglalta. Az ülést követően, a pákozdi a Katonai Emlékpark Nemzeti Emlékhelyen dr. Görög István nyugállományú ezredes, ügyvezető igazgató tartott rövid ismertetést és tárlatvezetést a történelmi múltat megidéző interaktív kiállításon.

(Fejér Megyei Védelmi Bizottság)

  • Létrehozva: 2015. március 24.